Bezoek uit Nederland

Eindelijk was het dan zover. Nadat Martin een weekje over was, kwamen Tineke en Erik twee weken daarna. De eerste week zijn we met zijn vieren gaan kamperen in Waterton Lakes NP. De grote de Waard tent mee, zo had ieder stel een aparte slaap plek.  Wat hebben we geboft met het weer en wildlife dat we hebben gezien. Gelijk de eerste dag een beer op de berg. Natuurlijk een stipje voor het blote oog maar met verrekijker een heuze zwarte beer. Op de campsite liepen in de ochtend en avond deer langs je tentje. Even buiten het park nog buffalo’s gezien, tjonge wat zijn die beesten groot en massief! Bezoekje gebracht aan Red Canyon en Grindal lake waar we bijna oog in oog met een zwarte beer stonden. Hij stak zijn hoofd omhoog vanuit de bosjes, keek wie er waren (wij dus) deed zijn hoofd weer oplaag en ging verder met eten. Gelukkig zijn deze beren gewoon met hun eigen plan bezig en wij liepen toch redelijk snel langs hem heen!

Verder nog wat hikes gedaan dit keer ook de Bear Hump. Mark en ik dachten na alle verhalen dat dit een extreem hoge berg was, echter maar 200 meter klimmen trapsgewijs. Dat was niets vergeleken Bertha lake waar we 575 m. totaal omhoog gingen! Helaas was het erg heiig en beetje druilerig in Waterton zelf. Verderop het dal in was het prachtig weer. Cameron lake lag in het zonnetje. Via Head Smashed reden we naar Ford McCleod om even een bezoek te brengen aan Iris, de dochter van Jaqueline die de winkel Sinkel heeft. Heerlijke hebbedingetjes en natuurlijk wat gekocht!

Roger was helaas niet thuis dus reden we na een broodje van de Subway door naar huis. Het was bloedheet buiten, heerlijk die airco in de auto. Zelfs Maart was door de hitte van slag. Thuis gekomen lag alles er fleurig bij. Annabel en René hadden de bloemetjes water gegeven en het gras gesproeid. Anders was het hooi geweest!

Hier een foto impressie.

wt1wt7wt16wt8wt13wt15wt12wt3wt5wt4wt11wt2

This entry was posted in vakantie in Canada, visite and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*