Crimson lake

Het weer is echt buiten gewoon mooi hier, dat betekent dat we eigenlijk alleen maar droge dagen hebben en we hunkeren naar regen. We konden om die reden ook niet lang kamperen, want het gras moet elke dag een drupje water hebben.

RenĂ© en Annabel hadden een plek gereserveerd in Crimson lake net boven Rockie Mountain house. We besloten om ook te gaan voor 1 nachtje. ‘s Ochtends het gras gewaterd en hup daar gingen we op pad. Het was een mooie rit. Alles groen mooie bomen en heerlijke geuren. We stonden op F16. Het lake was dichtbij, dat was voor de volgende dag. We mochten nog een fikkie maken in de ton. Maar twee dagen erna was er dus wel een vuur verbod. Er zijn meerdere grote vuren in Alberta en sommigen moeilijk onder controle te krijgen. Maar wij hadden nog mazzel en konden onze hamburgers nog roosteren! Het was heerlijk met RenĂ© en Annabel en hun honden om op pad te gaan.

pic9pic7

De volgende dag hebben we het meer opgezocht en wilden we de honden laten zwemmen. Echt handig was t niet. Ik gooide een stok voor Maartje in het water waarbij zij dan door het strandje het water in moest, bleek het drijfzand te zijn! Maart sprong erin en zakte gelijk tot halverwege haar rug in de modder. Jill sprong er ook achter aan. Wij gillen “kom hierrrrr”. Jill rank en slank trok dat wel maar Maartje met haar pootjes… Ik ging er ook in en zonk tot halverwege mijn dijbenen in het spul maar ik kon Mara pakken en haar naar de kant duwen. Annabel trok mij later eruit na diverse pogingen want mijn benen zaten helemaal vast! Mark was ver achter en had dit allemaal gemist! Ik helemaal onder de modder, ook mijn bergschoenen. Dus op een goed stukje strand konden de honden wel zwemmen en ik kon mij afspoelen. Toch handig die snel drogende broeken.

pic8pic11

Ach je maakt wat mee! Maar oh wat heerlijk om op pad te zijn. Zo’n zin in juni dat er weer visite komt! We boffen, Marks vriend Martin komt en even laten Erik en Tineke! Yes!

 

This entry was posted in kamperen and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*