Eindelijk verhuisd

Twee weken voordat we de sleutel kregen van het nieuwe huis waren wij er al helemaal klaar voor. We hadden een pre “walk-through” door het huis gedaan met een meneer die alle euvels en krasjes opschreef, die dan hersteld werden voordat wij de sleutel kregen. Inmiddels hadden wij ook 8 bomen gekocht om in de tuin te planten. We dachten dat we die gelijk wel konden planten, toen bleek dat we nog niet in de tuin mochten werken vanwege verzekeringszaken. Liability, verantwoordelijkheden als er wat gebeurd zou het dan hun fout zijn of zoiets… Zo jammer want 8 gaten graven is best een klus.

Eindelijk was het dan zover. Donderdag alle keukenspullen in gepakt en ook gelijkt de kastjes schoongemaakt. Vrijdag ochtend om 8 uur kregen we nog een uitleg en korte rondleiding wat nog moest gebeuren en toen was het van ons!

We haalden Mara er gelijk bij natuurlijk en brachten alle dozen van de keuken en de pantry naar de Drive (nieuwe huis). Ik bleef in uitpakken en alles een plekje geven. Het huis was enigzins schoongemaakt maar niet tot in de puntjes. Bovenop de kastjes was het nog zanderig en in de kastjes ook. Maar wat een ruimte! Ook in de pantry, wat een luxe! Om 15 uur kwamen Kevin en Janice ons helpen en rond 18 uur kwamen de buren van de Crescent ( oude huis) ons verrassen met dinner. Worstjes, broodjes, salade en drankjes! Het was super gezellig en leuk hen het nieuwe huis te laten zien. Mark en Kevin hadden ons bed al deze kant op gebracht en konden we gelijk al slapen in de grote master bedroom 🙂  Zonder gordijnen want die waren nog niet gebracht helaas. De bestelling zou 3-5 weken duren en dit is week 4… Hopelijk niet op zijn Canadees dat het 6 weken gaat duren… Je weet hier maar nooit wat dat betreft.

Zaterdag kwamen de hulp troepen. Klaas (Margreet kwam later), René en Annabel, Leon en Irma en wat later in de ochtend Janice en Kevin. Het was een flinke klus want tja we hadden iets meer spullen dan de eerste verhuizing. Mark in de Crescent om het huis leeg te maken en ik in de Drive om iedereen te sturen en ook zelf dozen weg te zetten.  Zo hadden we een goede dag en was het even rond 13 uur gedaan. Na een koffie break bleef iedereen ook lunchen. Ik had genoeg gehaald. Het was echt gezellig iedereen rond het grote keuken eiland, dat is echt de spil van het huis waar iedereen blijft hangen. Leon en Mark hingen later de overgordijnen op in de slaapkamer. Dat slaapt toch fijner. Met Irma en Leon hebben we ‘s avonds nog de hockey wedstrijd gekeken, spannend en Calgary won! Dus ze mogen door.

Zondag de laatste dozen uitgepakt die we direct nodig hadden. Verder staan er nog 17 dozen van mij in de basement vol met studie en foto boeken. Mark gaat in één van de kamertjes zijn bureau weer in elkaar zetten. Alle dozen voor hem staan daar nog onuitgepakt. In de bonus kamer staan de twee grote stoelen, een klein kastje en de tv moet daar nog aan de muur. In de huiskamer hebben we de hoek bank in twee stukken zodat het beter uitkomt. Het huis voelt zo heerlijk aan! Mark heeft ook de bomen in de tuin geplant. Gelijk kennis gemaakt met de buren want het plan blijkt om gezamenlijk hout te kopen voor de schuttingen. Het weer zit mee, prachtig! En het is niet eens zo warm in huis omdat de zon hoog staat en maar een gedeelte naar binnen schijnt. 🙂 Ondertussen bedenken we ook waar we wat willen hangen.

Ik had enorme pijn in mijn kuiten waarschijnlijk van alle trappen lopen en Mark had het in zijn rug. Nou ik hoop dat onze hulpmensen beter in hun vel zitten.

Rest ons nog om de garage aan kant te maken zodat er twee auto’s in kunnen voordat het hagel seizoen begint. Mark zijn meubel in elkaar, mijn kast in elkaar ( kan ik de dozen uitpakken) en het schoonmaken van het oude huis. Gelukkig hebben daar nog tot vrijdag de tijd.

This entry was posted in verhuizen and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*