27 Maart 2012 onze emigratie datum

Het is 3 jaar geleden dat we in het vliegtuig stapten naar Canada. Wat is de tijd gevlogen!

Elk jaar kijk ik even terug wat er allemaal is gebeurd. We zijn na twee jaar voor het eerst terug geweest naar Nederland en wat hecht ik ineens aan Nederlandse dingen: de bloemen, de vroege lente, de boeren dingen zoals klompen, koeien en de boerinnen theedoeken! Ja je mag lachen,  maar ik vind het nu super leuk!

Ik kreeg een echte baan op de IC en sinds een maand is het een vast contract. Mark had een baan, is deze nu kwijt sinds 2 weken. Gelukkig broeien er voor hem mogelijkheden op een hele leuke plek. Ik hoop zo dat het door gaat voor hem! Dan horen jullie meer.

We hebben de basement laten ontwikkelen en hebben een gezellige hoek gemaakt in de kamer met Barnwood, een schouw en de oude stoof. Leuke buren etc….En ineens is dit huis verkocht en verhuizen we binnenkort naar een single family, double garage huis om de hoek! Daar zijn we wel van plan om een langere tijd te wonen. Dat huis voelt zo blij en ruim aan. De papieren romslomp is wel even anders dan in Nederland, ook gebruik van notaris/advocaat. En we merken helaas dat men hier weer niet efficiënt werkt en dat dat ons geduld en vriendelijkheid heel erg op de proef stelt.

We hebben bezoek gehad van vrienden en familie eigenlijk elk jaar is er wel iemand langs geweest om koffie te drinken of te logeren. Onze vrienden club hier is niet veel meer uitgebreid maar wel hechter geworden. De Hadelkampjes blijven natuurlijk altijd in ons hart. Onze vriendschap met janice en Kevin is vooral gegroeid. Heerlijk dat Annabel en René erbij zijn gekomen. Als alles goed gaat kunnen zij weer een jaar blijven op een Young Professional visum en ondertussen loopt hun PR.

We hebben een heerlijke winter gehad, helemaal niet koud. Eigenlijk iets te weinig sneeuw voor t goede.

Verdrietig was dat Henny, Marks moeder plots overleed. Fijn om te weten dat Kees zijn leven heeft opgepakt en het gelukkig naar omstandigheden , goed met hem gaat.

Maartje onze woef gaat langzaam slechter…ze heeft veel last van haar linker achter- en rechter voor poot. Ze zakt er regelmatig doorheen. Een periode is ze toch wel minder actief en vrolijk geweest. Nu het weer zo lekker is zien we haar weer opfleuren en geniet ze op het gras door over haar bal te rollebollen en gewoon te bakken in de zon!

Op naar het volgende jaar! Genoeg projecten in het nieuwe huis om te volbrengen en natuurlijk zijn er altijd diverse andere wensen. Maar eerst een baan voor Mark dan kunnen we weer verder kijken 🙂

 

This entry was posted in anniversary, immigratie. Bookmark the permalink.

2 Responses to 27 Maart 2012 onze emigratie datum

 1. Helga says:

  Dag lieverds!
  Van tijd tot tijd kijk ik even bij jullie hottentotjes. Het is leuk leesvoer! Mochten we ooit naar Canada gaan dan wil ik jullie graag bezoeken. Veel succes met alle ontwikkelingen!
  Liefs, Helga.

 2. Louise! says:

  Gefeliciteerd, net als wij 3 jaar in Canada!
  Nog geen dag spijt gehad, alleen maar meer zin en enthousiastme ontwikkeld om hier voor altijd te blijven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*