Ya-Ha-Tinda

We hebben natuurlijk met de Hadelkampjes Thanksgiving gevierd. Leon, Irma en hun dochters zijn gewoon familie van ons, zo voelt dat tenminste. We hadden heerlijk gegeten en bleven na het turkey dinner slapen in Sundre. Leon had het idee gegeven dat we naar de watervallen konden gaan. Een kleine 1 1/2 uur rijden van Sundre vandaan.  Na een stevig ontbijt zijn wij met zijn allen op pad naar Ya-Ha-Tinda (betekent Mountain prairie in Stoney taal) Het was een gravel road met hier en daar wat koeien op de weg! Na de laatste stofwolken kwamen we aan op een prachtige plek waar veel paardenliefhebbers hun vrije dagen met hun horse doorbrengen. Volgens ons vast ook een locatie waar films worden opgenomen. Tuco, de Berner Senner van de familie heeft niet stil gezeten in de auto! hihi. Maart ligt altijd op haar stoel en soms kijkt ze naar buiten als de auto vaart minderd.

ta1

We hebben een kleine wandeling gemaakt, beekje over gestoken, waarbij Inge natte voeten kreeg door een misstap! Daarna zijn wij via Water Valley naar huis gereden. Een en al dirt road! Dus de auto werd behoorlijk stoffig! Onderweg leuke landjes gezien die te koop waren aangeboden. Zo oriënteren wij ons een beetje, je weet nooit wat je tegen komt. Helaas was de saloon dicht in Water Valley, dus reden we in één ruk terug naar huis.

poc6

ta3ta5ta4ta6

This entry was posted in Uncategorized, wandelen and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Ya-Ha-Tinda

  1. Ann Badjura says:

    Prachtig AnneMarie, wat een enorm wijds landschap…daar kan ik wel even bij weg dromen. Knappe foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*