Berespek

Of te wel ontbijtkoek, kruidkoek en er zijn vast nog veel meer namen voor dit lekkere goedje. Inderdaad geen boter of vet komt eraan te pas! Ik heb een recept gekregen van Irma uit BC, iedereen kan dit! Moest wel even zoeken naar de ingredienten. Ik had nog nooit gehoord van molasses of cardamom. Any way mijn eerste baksel was al een succes en een tweede volgde al snel! Het smaakt geweldig!

Wat heb je nodig?

1 cup (250 ml) Rye flour, 1 cup All purpose flour, 3 tsp (theelepeltje) baking powder 2 tsp cinnamon, 1/2 tsp baking soda, 1/2 tsp each cardamom, ginger, coriander and (ground) cloves, 1/2 cup (dark) brown sugar, 1/4 cup molasses, 1/2 cup honey, 1 cup milk, pinch salt. Mix it all together. Bake for 60-80 min. 300F (150 graden)

Waarschijnlijk hoeft het niet zo lang in de oven in Nederland, wij zitten immers op 1 kilometer hoogte. Of minder heet……. Ik hoor graag reacties als iemand het in Nederland het heeft geprobeerd!

ontbijkoek klein

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Berespek

 1. Anja says:

  De tuin en de basement zien er goed uit! Lekker als het zo opknapt. Ook hier heerlijk weer nu, hebben we wel verdiend na zo’n lange winter! En nog nooit van molasses gehoord?? Je moet toch wat meer gaan bakken, hier gebruiken ze het veel in bijna alle baksels. De ontbijtkoek maak ik ook heel vaak, is een toppertje op de ontbijttafel hier in de B&B. Fijne zomer gewenst en groeten!

 2. AnneMarie says:

  Hey Anja! Ja jij bent helemaal een goede kok met al je vers gebakken spulletjes! Jij weet van wanten, hihi. Ik kom maar net kijken in de keuken zeg maar.

 3. Ineke van Oosten says:

  Ziet er heerlijk uit Annemarie, ik ga het ook maar eens proberen. Mocht het bij mij mislukken dan rij ik gewoon even naar de Digros

 4. Louise! says:

  Irma ook lid op Facebook van Nederlands koken from scratch misschien???
  Ik maak deze ontbijtkoek al een tijdje, moet nu zelfs het recept meegeven aan mijn ouders want ze vinden ‘m heerlijk! Ik laat alleen de cardamom er uit, had ik destijds niet in huis, en eerlijk gezegt mis ik het ook niet. 😉

 5. AnneMarie says:

  Hahaha misschien heeft zij het wel van die website. Ik ben er ook op en zie af en toe recepten voorbij komen die ik ook wel zou kunnen hanteren haha. Cardamom een duur goedje wel 10 dollar een klein kruiden potje! Ga het ook eens doen zonder. Hoe is het met jullie Louise!?

 6. Louise! says:

  Ik proef geen verschil, dus zou dat dure potje lekker in de winkel laten staan! Maar hier alles goed, hebben het prima naar de zin. Werk gaat goed, wonen gaat nog beter en onze plannen om een eigen huis te laten bouwen vorderen gestaag….op zn Canadees dus! 😉 Lekker genieten van al het moois om ons heen en op het moment tesamen met mijn ouders die hier 7 weken zijn. Over 1,5 week vertrekken zij weer richting NL….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*