Weekendje Fernie/Kimberley BC

We hadden met de families van Jacqueline uit Diamond City en Irma uit Sundre, bij de B&B Alpenglow in Kimberley geboekt, bij Anja en Theo. En dat was het afgelopen weekend.

Maartje hadden we donderdag avond bij de oppas gebracht, zodat Mark en ik vrijdag ochtend om half 7 in de auto naar Fernie BC konden rijden. Het was een heerlijke rit. Zeker niet druk na Calgary. We reden door Nanton en langs Chain Lakes door de country naar de provenciale grens. Lege wegen,  kapotte wegen en prachtig landschap.  Een bocht naar beneden met kuilen in het asfalt, was een vrachtwagen naar beneden geschoven. Waarschijnlijk had hij teveel snelheid, want het was uit de bocht geschoten in die hobbels en bobbels terecht gekomen, macht over stuur verloren of zoiets en hup door de vangrail op zijn kant de heuvel af geschoven.

Later zagen we nog wild!! We moesten stoppen voor een Moose die de weg wilde oversteken. Ze twijfelde bleef eventjes staan en liep toen terug het bos in. Wat een machtig beest en groot! Ik kon nog net deze schieten.

tuin4Hoe meer we naar BC reden, hoe slechter het weer werd. Het begon te sneeuwen en het stopte niet meer.  Net voor de grens nog even goedkoop getankt. Tja we blijven Nederlanders 🙂 en zagen we deze huskies.

tuin5Aangekomen in Fernie, sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw. Jammer, maar we gingen toch! Het ski gebied was geweldig en je had vele mogelijkheden qua afdalingen. Niets was geprepareerd en we raken al aardig aan de poedersneeuw gewend. Soms hadden we totaal geen zicht of je kon de bulten niet zien.. Best een uitdaging kan ik zeggen. Onze spullen werden zeiknat van die sneeuw, de stoeltjes van de lift werden namelijk niet schoon geveegd. Dus iedere keer zaten we met onze bips op een klodder sneeuw. We besloten ‘s middags om 14  uur te stoppen. Mijn benen waren heel erg moe van het skiën in de zware sneeuw en we waren beide behoorlijk nat.

Nog 1 1/2 uur rijden voordat we in de late middag in Kimberley aankwamen. Daar hartelijk ontvangen door Anja en Theo. Even later kwamen Irma en Leon met de meiden aan, gezellig! Bij de thee aten we mijn zelf gebakken appelschuitjes MMM en de mega zak chips was ook zo verdwenen hihi. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij het Duitse restaurant aan de overkant. Ik weet niet meer wat alle onderwerpen waren maar we hebben zo ontzettend gelachen!

Zaterdag zijn we met de groep gaan skiën. Theo liet ons het hele gebied zien en Irma en Bas sloten ook aan! Ik had nog zware benen van de vorige dag en vond het heerlijk dat deze pistes geprepareerd waren 🙂 Omdat Irma en de meiden niet skieden was het wel zo gezellig om met z’n allen te lunchen op het beginpunt. Het was bere gezellig ook met de serveerster. Ze had haar naam op het papieren tafellaken geschreven. “Oh”, zei Mark,” heet je Tracy, dan noem ik je Charlotte”. Toen kwam ze bij onze tafel om op te nemen en zei zij:”Hello Fred junior what do you like to drink?” Ze speelde zo leuk mee. Heerlijk gegeten en daarna nog tot de laatste liften open waren, geskied.

team2

Leon, Mark, Ik, Bas, Irma en Theo door de knieën

In de middag kwam Jacqueline en haar familie. Het huis was gelijk gevuld, hihi. Enorme sfeer nam ze met zich mee haha. Ze had heerlijke boterkoeken gebakken die we tijdens de thee op aten. Yammie. Daarna ben ik de hot tub ingegaan. Oh zo lekker en goed voor de spieren. Natuurlijk een wijntje erbij! Terwijl de vlokken naar beneden dwarrelden.

Iedereen had wat meegenomen voor het eten, een pot luck dus. Ik had twee verschillende salades, Irma had smeuiige gebakken brie en Jacq had hamburgers en zelf gemaakte huzaren salade meegenomen. Het verhaal gaat namelijk zo: Zij hebben elk jaar een paar koeien en varkens rondlopen die dan na een jaar in de wei te hebben rond gelopen, geslacht worden. Hiervan hebben zij hun vlees. Biologisch vlees! Natuurlijk was het super gezellig, veel lol gehad. De bedden sliepen zo lekker…Anja had Egyptisch katoen als beddegoed….wil ik ook!

kim6 kim7

Zondag was het een wisselende dag wat weer betreft. Mark en ik besloten om te gaan wandelen. Het we nog een uitdaging ook omdat er stukken bij waren waar nog niemand door de sneeuw had gelopen. Moesten dus een eigen pad maken. We hadden al snel door dat als je iets uit het midden stapte, de sneeuw gelijk totaan je liezen zat hihi. Makkelijk plassen dat wel  🙂 . Dikke twee uur plezier gehad en kwamen we weer uit in Kimberley waar we geluncht hebben in een relaxte koffie bar.

kim5

Sneeuw Engel Mark

kim4kim3kim2kim1

Terug in het huis lekker gedoucht en weer van de hot tub genoeten. Die avond hadden we weer pot luck. Nu deden Bas en Irma ook mee en nog een Nederlands geëmigreerd stel,  Donna en Joop. Er was nog veel eten over van de vorige dag.

Vanmorgen vertrokken we  met z’n allen om 10 uur en reden door de sneeuwval de bergen in. Maar hoe meer we naar Airdrie reden hoe lente achtiger het werd, geen sneeuwval maar zon met aangename temperaturen. We reden in een lange file van 100 km/uur. Gelukkig waren we niet te laat weggegaan, anders was het helemaal druk met nog meer auto’s uit Lake Louise en Sunshine. We reden langs Ghost Lake naar huis, waar Mark nog even met de auto op het meer heeft gereden! Er waren nog meer auto’s op het meer en verder op nog huisjes waar men vanuit gaat ijsvissen. Ik stapte wel uit voor de foto!

auto

Het was een super weekend met z’n allen. Als we denken aan de verrukkelijke ontbijtjes….. We hebben genoten en het voelde aan als een vakantie.Alleen jammer dat we onderweg een enorme steen op onze ruit kregen van tegenliggers. Als resultaat een grote ster met net geen scheur. Morgen maar laten maken!

Natuurlijk hebben we het schaatsen niet gemist! Tijdens het ontbijt zaten we voor de buis.
Nederland 1-2-3-4 bij de meiden 1500 meter! En nog de mannen gezien…wat een terleurstelling die tijdverbeteraar…werd de Nederlander tweede…. Maar oh wat zijn we toch goed in schaatsen! Well done Nederland!!

 

This entry was posted in vakantie in Canada and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Weekendje Fernie/Kimberley BC

  1. Anja says:

    Mooi verslag AnneMarie, de sfeer goed weergegeven! Voor herhaling vatbaar, deze weekendjes!

  2. Louise! says:

    Ziet er gezellig uit!
    Wel sneu dat je de Moose hebt “geschoten”…. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*