Weekendje Kimberley

We hadden een uitje gepland naar Kimberley bij Anja en Theo in B&B Alpenglow. Donderdag zijn we vertrokken met mooi weer, in de Van door de bergen, via Banff, Kooteney NP naar Radium voor een lunch stop en zo door naar Kimberley. Het reed heel mooi aan.

bc2

Onderweg

 

 

 

 

 

bc1

Deer gewoon in de achtertuin!

 

 

 

 

 

 

 

En wat een verschil BC of AB! Zo groen, dennen, larch bomen, bos overal ipv een kale prairie! Alpenblow ligt op een ideale plek. Grenst aan het Kimberley Nature Park en de herten liepen gewoon door de tuin. Het ligt op 5 minuten rijden van de skilift, eventjes lopen en je zit op de golfbaan…. Prachtig en even had ik het gevoel dat Mark en ik de verkeerde keuze hebben gemaakt om in Alberta te settelen. Maar goed er is hier geen werk voor Mark( of heel weinig kans op) en voor mij moet je geluk hebben om als verpleegkundige aan de bak te komen in Cranbrook. Waar de salarissen als RN weer lager liggen dan hier. Ook de tax op producten ligt hoger en de huis zijn prijziger dan in Alberta… Dus al met al zitten we toch goed in Airdrie om te starten. Tja, de radar ging bij ons wel even draaien!

bc3

B&B Alpenglow een aanrader!

Vrijdag een heerlijke wandeling gemaakt in het bos naar Myrthle Mountain met berenspray op de heup gebonden! We waren heel oplettend want de kans om hier een grizzly tegen te komen was best groot. Gelukkig geen enkele gezien, wel beren poep! Toch exciting als je dat spot! Vanwege de vele Larch bomen die hun gele naalden lieten vallen, liepen we over een soort van yellow brick road! Overal activiteiten van squirels en allerlei vogels, wat resulteerde in kraken de takken etc, waardoor wij steeds op onze hoede waren voor de mogelijke beer! Hahaha. We zijn zo’n 3 1/2 uur onderweg geweest zonder jas in de zon maar toch rond het vriespunt. Mark is laat in de middag nog gaan kiten met Theo en nog een vriend. Die avond begon het al te sneeuwen. Verder heerlijk Indisch gegeten bij Anja en Theo samen met een ander net geëmigreerd Nederlands stel Irma en Bas. Het was ontzettend gezellig!

bc8

de Larch

bc4

Het gele pad van al die naalden

Zaterdag was de wereld wit in de bergen, maar zo’n 300 meter lager behoorlijk nat van regen. Na een heerlijk ontbijt ( Anja heeft ons flink verwend) zijn we naar Cranbrook gereden een saaie stad, toen door naar Ford Steele een nederzetting uit 1890. Het museum was open maar alle gebouwen waren dicht. Toch kregen we een indruk hoe het vroeger was. Later in de middag lieten we ons in de hot tub zakken terwijl het nog sneeuwde! Romantisch hè?

bc7

Huisjes uit die tijd

 

 

 

 

 

bc5

8 jaar getrouwd op 3 november 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag zijn we na een stevig ontbijt met een home made cinnamon bun, rustig naar huis gereden. We verwachtte eigenlijk veel overlast van de sneeuw met onbegaanbare wegen. Verbazingwekkend reden we eigenlijk vlotjes door tot de provinciale grens en in Alberta werden de wegen als slush puppie! Maar nog goed te berijden met onze sneeuwbanden. Bij thuiskomst hebben we gelijk Maartje opgehaald. Ze was door het dolle heen toen ze ons zag en ze heeft het goed gehad volgens Anne.

bc6

Toen thuis nog eventjes sneeuw schuiven. In BC dwarrelden de vlokjes naar beneden maar hier had het gestormd (horizontale sneeuw) en lag in de tuin wel bijna 1 1/2 meter hoog opgeblazen sneeuwduin! Natuurlijk hebben we alleen voor de garage en ons looppad geveegd.

Mark verzette de Chrysler en kwam tot de ontdekking dat de achterband plat was….. voor de derde keer! Het is een nieuwe band! Dus Mark het “thuisbrengertje” eronder gezet en ik ben vandaag bezig geweest om de band te laten plakken. Ze hadden bijna geen tijd en ik kon de band pas laat in de middag weer ophalen. Gelukkig want morgen moeten we beide werken en dus twee auto’s nodig.

bc9

Ook diervriendelijk strooisel gekocht om de gladde ijzel plekken op onze looppad te ontdooien. Zo ben je aardig bezig! Maar we klagen zeker niet!  Het ski seizoen gaat beginnen, snowshoe walking, langlaufen (cross country) noem maar op. En meestal hebben we een strak blauwe hemel….  Jaaaa, alle drie hebben we zin in de winter!!!

This entry was posted in Uncategorized, weekendje weg and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Weekendje Kimberley

 1. GdeBoer says:

  heerlijk zo’n weekendje genieten !! is jullie ook zeer gegund na al het harde werken/studeren.

 2. Anja says:

  Het was zeker gezellig met als extra bonus de sneeuw! Goed te horen dat jullie het naar de zin hebben gehad in Kimberley en hopelijk tot ziens!

 3. Ann B. says:

  Oooh wat een heerlijk weekendje Kimberley. Dat ziet er super mooi uit! Nog een proficiat met jullie 8ste huwelijksverjaardag, wij hadden ook onze 8ste dit jaar (op 14 juli). En zo te zien is de winter bij jullie zo stilletjes begonnen, hier ook maar wij krijgen het in de vorm van regen op het moment. Het is vandaag droog en wat zonnig geweest. Oh en ook alvast succes voor je examen, je bent in elk geval al ingeschreven!

  Groetjes,
  Ann 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*