Dysthymie

Okay, ik ben over de brug en ik ga enorm van leer trekken (ofwel ouderwets gezellig ranten). Ik ben de gelukkige bezitter van de dysthymie stoornis (PDD als afkorting van persistent depression disorder). Ik ben al zo’n ruim 40 jaar de trotse eigenaar van deze stoornis, ja ruim 40 jaar. Hier een link naar de Engelse wiki, die een redelijk goede beschrijving geeft:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dysthymia

Wanneer ellenlang depressief gezever niet je ding is, vooral niet verder lezen.

Een openings anekdote: Op de begrafenis van moeders komt er iemand op mij af, om natuurlijk te goeder trouw haar steun te betuigen, maar vervolgens volledig de plank mis te slaan door te stellen dat “ik zo’n goede moeder had, ze was er altijd voor iedereen……”, waarop mijn enige repliek was “voor iedereen, maar niet voor haar eigen zoon” en ben weg gelopen. Het was er wel druk, ik schat dat je geen 3 handen nodig hebt om de bezoekers bij mijn begrafenis te tellen.

Ik zal proberen mijn kind situatie te schetsen, let wel ik heb het over de leeftijd 5-8. Ik werd gepest door buurkinderen, nu gebeurd dat wel vaker en ik probeerde als kleuter nog terug te vechten (1 tegen meer). Het fijne gevolg hiervan was dat ik daar door moeders fijn voor werd afgestraft. Ik werd als slachtoffer in de dader rol geduwd en moest dat met mijn 5-6 jarige brein maar zien uit te vogelen. Daar komt bovenop dat ik een zusje schijn te hebben. Een gedrocht van 2 jaar jonger dat natuurlijk beschermd moest worden tegen het 5 jaar oude monster. Daarnaast is in al de jaren daarna gebleken dat op een schaal van 1 op 100 Mark en zijn belangen, wensen, leven ergens op plaats miljoen nummer zoveel staan. M.a.w. ik bestond niet, niet anders als een vervelende lastpost. Tevens is het zus-gedrocht ook niet gek en had al heel snel het spelletje ontdekt dat Mark treiteren levert straf op voor Mark en dat was een heel leuk spelletje.

Alles wat ik in die kinder jaren deed was niet goed, ik heb nooit goed kunnen doen. Aankloppen kon ik bij niemand (de rest van mijn familie zijn eveneens gestoorde dwazen, misschien later meer daarover). Dit heeft geleid tot meerdere gedachtepatronen, oa het volgende;

  • Niets heeft zin in het leven, maar dan ook werkelijk helemaal niets, dit gevoel is zo diepgeworteld, zo ingeprent dat ik dit tot op heden nog steeds dagelijks voel en beleef. Het heeft geen enkele zin je ook maar ergens voor in te zetten, het keert zich toch tegen mij. Het wordt na verloop van tijd ook een self-fulfilling profecy.
  • Een diepgeworteld wantrouwen tegen alles en iedereen. Een wantrouwen dat er altijd is, altijd het negatieve, nooit het goede kunnen zien, daar ook niet mee om kunnen gaan.
  • Gelinkt aan deze twee heb ik daarnaast geen enkel idee van wat ik wil, geen enkele vorm van ambitie, geen idee van wat ik leuk vind (ik heb er 2 of 3, maar zelfs die zijn eigenlijk alleen maar een vlucht, die mij in staat stellen de tijd door te komen).
  • Ik ben daarnaast vreselijk bang, ik heb nooit enige bescherming genoten. Niet fysiek, niet sociaal, niet emotioneel. Wanneer ik in lastige situaties terecht kom vlucht ik. Ik ontwijk gesprekken, situaties, conflicten.
  • Een niet bestaande eigenwaarde. Een volledig vreemd concept, anders dan dat ik er dagelijks last van heb, mensen lopen over je heen, ik kom niet op voor mijzelf (of enig ander belang dat ik zou kunnen hebben). En dat botst, ik heb wel degelijk het bewustzijn dat er met me gesold wordt. Meestal leidt dat tot een flinke aanval van innerlijke agressie.
  • Onzeker over alles, in lijn met het niet weten wat ik wil.
  • Loop al als kind rond met zelfmoord ideeën, echter tot op heden ben ik teveel een schijterd om daadwerkelijk er een eind aan te maken.
  • En tot slot, ik was alleen, ben nog steeds alleen. Altijd maar alleen, schreeuwend in mijn eigen lege woestijn – het zit immers in me (als steunbetuiging aan de taalverloedering ) hoofd.

Dan als kers op de taart, de oorsprong van de shitstorm die ik van huis uit heb meegekregen gebeurde op een leeftijd waar het hard gecodeerd wordt in je ziel. Voor de technici, een soort van Meltdown bug in de huidige generaties CPU’s, voor de alfaatjes, een soort van Tim Hortons coffee is koffie afwijking die elke Canadees schijnt te hebben.

Zo is het grootste deel van mijn jeugd aan mij voorbij gegaan, altijd maar bang, alleen zijn en bang. Daarnaast was ik ook een vreselijke kut etter geworden, vechtend voor een plaats iets hoger op de ranglijst, ik ben waarschijnlijk op die schaal van 1-100 misschien net op een 6-cijferig getal uit gekomen?

Ik heb mijn ouders in ieder geval nooit bij 1 van mijn sport wedstrijden, laat staan trainingen gezien, ze waren overigens wel 2 keer per week in de paardenhuppelbak waar zusjelief op een knol rondjes draafde.

Laat ik niet vergeten te vermelden dat er ook hele positieve dingen waren hoor. Ik mocht mee naar het BALLET, ja huppende mannen in maillots, woehoe, toen ik niet kon nalaten dat buitengewoon grappig te vinden en dat ook luid te delen met het overige publiek was dat (gelukkig) ook snel over.

 

Wat brengt dat bij dysthymie, het volgende.

Ik ben depressief, al ongeveer mijn hele leven (in ieder geval bewuste leven). Daarbovenop ook nog een paar “echte” depressies gehad. Zo wordt het althans beschreven, voor mij is het meer van hetzelfde, maar dan een paar graadjes erger. Het complete gebrek aan eigenwaarde, de totale nutteloosheid van alles wat ik doe of deed hebben mij volledig lam gelegd. Ik zet mij af tegen zo ongeveer alles, vooral dingen die ik “moet”. Ik heb een interesseboog van een paar seconden, misschien minuten wanneer het mij echt kan boeien, daarna haak ik af. Verder ben ik altijd moe, er is altijd een gevecht gaande in mijn (ik kan ‘me’ echt geen 2e keer gebruiken) hoofd.

Het allervervelendst is is dat ik er niets mee kan, er is niet iets anders voor mij. Als er al een horizon zou zijn waarachter het beter zou zijn, ik ken hem niet.  Ik ben daar nog nooit geweest, laat staan dat ik weet hoe ik er zou moeten komen, of hoe ik het überhaupt zou kunnen herkennen. Wat is daar dan, ik kan nog steeds niet met mensen omgaan, ik zal nog steeds alles en iedereen wantrouwen. Zal ik dan ineens weten wat ik wel wil? Kunnen bedenken waar ik “zin” in heb en dat ook bewerkstelligen. Ik weet het gewoon niet, ik kan het ook niet. Ik neem aan dat mijn schijt nog steeds hetzelfde stinkt en niet ineens de geur krijgt van een weiland na een nachtelijke regenbui bij zonsopkomst geneveld in de ochtenddauw. Mocht dat wel zo zijn, dan biedt dat hoop (misschien het enige sprankje).

Loop nu alweer 2 jaar therapie te ondergaan, ik ben in die 2 jaar geen mm opgeschoten en vraag  mijzelf dan ook luidkeels af van wat voor zin heeft het. Het antwoord voor mij is duidelijk. Het is hetzelfde als die eerdere periodes waarin ik in therapie was, liep eveneens op helemaal nul komma nada niets uit. Enige positieve misschien is dat het beestje nu een naam heeft, maar daar is die niet mee weg. Overigens wel de bewustwording dat ik er al ruim 40 jaar mee rond loop. Daarmee ook de bewustwording dat het waarschijnlijk nooit beter zal gaan worden en dat brengt mij op het volgende.

HAPPY FUCKING NEW YEAR.

Ondanks het rare tijdsverschil heb ik een experimentje gedaan. Ik dacht ik ga een keertje niet teksten en wat blijkt, die paar mensen die ik ken teksten mij ook niet. Ga geen namen noemen, maar een eervolle vermelding voor de familie mag in deze toch wel? Weet nu precies waar ik sta, waarschijnlijk weer een 7-cijferig getal (op een schaal van 1-100). Het is in ieder geval duidelijk, weer een paar minder op de begrafenis. Scheelt koffie en cake. Overigens dank aan hen die nog wel aan mij dachten.

 

En doeg.

 

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Wandeling top Prairie Mountain

Mark had dit weekend geen kampeer behoefte, maar ik kan niet stil zitten. Dus gingen we een wandeling doen. Maart kon niet mee want veel te stijl voor haar gewrichten. We konden haar bij René droppen, kon ze met de meiden ( Dallas en Jill) spelen. Was bloed heet nog die dag maar we vertrokken vroeg. Toen we in Bragg Creek aankwamen was het best bewolkt. Het zou ook gaan regenen die middag.

Het was gelijk hup stijl omhoog, geen gestuntel maar gaan! Mark de diesel was al snel opgang. Ik had de dag ervoor getraind, Body Pump, dus mijn benen voelde ik al snel moe worden. Binnen 2 uur waren we boven. We zagen zelfs een jogger de berg oprennen en weer af! Nou mij niet gezien! Sommige stukken waren zo stijl dat dalen best een uitdaging was. Gelukkig hadden we beide onze stokken mee om de knieën te beschermen. Ik zie tegenwoordig overal het gevaar. Heel vervelend. Dus zeg ik steeds tegen mijzelf:”vertrouw op je schoenen”. hihi. Op de top was er een heerlijk briesje, maar erg heiig nog. Volgens Mark moeten we het nog een keer doen als het helder is……..

prairie mountain1pm1pm2

Posted in wandelen | Tagged | 2 Comments

Bezoek uit Nederland

Eindelijk was het dan zover. Nadat Martin een weekje over was, kwamen Tineke en Erik twee weken daarna. De eerste week zijn we met zijn vieren gaan kamperen in Waterton Lakes NP. De grote de Waard tent mee, zo had ieder stel een aparte slaap plek.  Wat hebben we geboft met het weer en wildlife dat we hebben gezien. Gelijk de eerste dag een beer op de berg. Natuurlijk een stipje voor het blote oog maar met verrekijker een heuze zwarte beer. Op de campsite liepen in de ochtend en avond deer langs je tentje. Even buiten het park nog buffalo’s gezien, tjonge wat zijn die beesten groot en massief! Bezoekje gebracht aan Red Canyon en Grindal lake waar we bijna oog in oog met een zwarte beer stonden. Hij stak zijn hoofd omhoog vanuit de bosjes, keek wie er waren (wij dus) deed zijn hoofd weer oplaag en ging verder met eten. Gelukkig zijn deze beren gewoon met hun eigen plan bezig en wij liepen toch redelijk snel langs hem heen!

Verder nog wat hikes gedaan dit keer ook de Bear Hump. Mark en ik dachten na alle verhalen dat dit een extreem hoge berg was, echter maar 200 meter klimmen trapsgewijs. Dat was niets vergeleken Bertha lake waar we 575 m. totaal omhoog gingen! Helaas was het erg heiig en beetje druilerig in Waterton zelf. Verderop het dal in was het prachtig weer. Cameron lake lag in het zonnetje. Via Head Smashed reden we naar Ford McCleod om even een bezoek te brengen aan Iris, de dochter van Jaqueline die de winkel Sinkel heeft. Heerlijke hebbedingetjes en natuurlijk wat gekocht!

Roger was helaas niet thuis dus reden we na een broodje van de Subway door naar huis. Het was bloedheet buiten, heerlijk die airco in de auto. Zelfs Maart was door de hitte van slag. Thuis gekomen lag alles er fleurig bij. Annabel en René hadden de bloemetjes water gegeven en het gras gesproeid. Anders was het hooi geweest!

Hier een foto impressie.

wt1wt7wt16wt8wt13wt15wt12wt3wt5wt4wt11wt2

Posted in vakantie in Canada, visite | Tagged , | Leave a comment

Crimson lake

Het weer is echt buiten gewoon mooi hier, dat betekent dat we eigenlijk alleen maar droge dagen hebben en we hunkeren naar regen. We konden om die reden ook niet lang kamperen, want het gras moet elke dag een drupje water hebben.

René en Annabel hadden een plek gereserveerd in Crimson lake net boven Rockie Mountain house. We besloten om ook te gaan voor 1 nachtje. ‘s Ochtends het gras gewaterd en hup daar gingen we op pad. Het was een mooie rit. Alles groen mooie bomen en heerlijke geuren. We stonden op F16. Het lake was dichtbij, dat was voor de volgende dag. We mochten nog een fikkie maken in de ton. Maar twee dagen erna was er dus wel een vuur verbod. Er zijn meerdere grote vuren in Alberta en sommigen moeilijk onder controle te krijgen. Maar wij hadden nog mazzel en konden onze hamburgers nog roosteren! Het was heerlijk met René en Annabel en hun honden om op pad te gaan.

pic9pic7

De volgende dag hebben we het meer opgezocht en wilden we de honden laten zwemmen. Echt handig was t niet. Ik gooide een stok voor Maartje in het water waarbij zij dan door het strandje het water in moest, bleek het drijfzand te zijn! Maart sprong erin en zakte gelijk tot halverwege haar rug in de modder. Jill sprong er ook achter aan. Wij gillen “kom hierrrrr”. Jill rank en slank trok dat wel maar Maartje met haar pootjes… Ik ging er ook in en zonk tot halverwege mijn dijbenen in het spul maar ik kon Mara pakken en haar naar de kant duwen. Annabel trok mij later eruit na diverse pogingen want mijn benen zaten helemaal vast! Mark was ver achter en had dit allemaal gemist! Ik helemaal onder de modder, ook mijn bergschoenen. Dus op een goed stukje strand konden de honden wel zwemmen en ik kon mij afspoelen. Toch handig die snel drogende broeken.

pic8pic11

Ach je maakt wat mee! Maar oh wat heerlijk om op pad te zijn. Zo’n zin in juni dat er weer visite komt! We boffen, Marks vriend Martin komt en even laten Erik en Tineke! Yes!

 

Posted in kamperen | Tagged | Leave a comment

Twee hekken en gras

Inmiddels voelen we ons al helemaal thuis. Het is echt zo’n heerlijk huis! Mark heeft helaas nog steeds geen baan en had daarom voldoende tijd om naast het dek ook nog twee hekken te maken. We hadden aan de buren al gevraagd of zij meededen in de kosten. Van beide een goedkeuring gekregen en wij aan de slag gegaan. Natuurlijk moesten we ook weer die gaten boren in de grond, alleen dit keer hoefden zij niet zo heel diep. Dus Mark had weer zo’n schroefboor gehuurd (ouger) voor twee personen. Wij met die machine aan de slag want we wisten hoe het moest……maar de schroef deed niet wat wij wilden. Uiteindelijk bleek dat het een botte bit had, tja dan kun je blijven proberen maar kom je geen steek verder. Ding omgeruild.  Uiteindelijk hadden we 19 gaten geboord! We hadden allebei de volgende dag weer spierpijn haha. Samen de palen met cement vast gezet. Dat was ook nog een verhaal. 900 kilo cement in de Van….nou veel ruimte rondom de wielen om te veren had hij niet meer. We reden ook stapvoets naar huis! Ook cement maken is een zwaar klusje, genoeg beweging gehad!

Mark heeft verder de meeste dingen gedaan, ik hielp af en toe om een plankje waterpas te houden. Natuurlijk kwam René ook nog even helpen met de laatste fence. Hij heeft professionele dure apparatuur en dat zaagt als een trein! Het resultaat mag er zijn.

pic3pic4pic12pic5

Na langer wachten dan gehoopt kwam eindelijk ook het gras. We kregen eerst een onderbuik gevoel dat het niet pluis zou zijn. Onze telefoontjes (waar ze bleven)werden niet beantwoord en de grasleggers kwamen maar niet. Typisch Canadees zeggen we steeds. We zien wel dat we verschillende soorten gras hebben, maar we houden het goed nat en het groeit al goed!

We genieten al vol op van ons plekje. Ontbijten in de zon, borrelen op het deck, Mara op het gras lekker rollebollen.

pic6

 

Posted in Tuin | Tagged | Leave a comment

Kijkje in ons huis

We waren bets moe van het verhuizen. Ik was zelfs blij dat ik twee nachten als vakantie nacht kon opnemen! Mark nog zonder baan en dat komt nu best aardig uit. Hij is een deck aan het bedenken. Ik wil graag een laag deck. Intussen heeft hij ook wat dingen aan de muur gehangen en zo wordt het huis ons huis. En we genieten echt volop. Wat een goede keuze!! Hier onder een impressie van ons huis.

gangetje voor deur

gangetje voor deur

gangetje verder

gangetje verder

trap naar boven

trap naar boven

living

living

eet gedeelte

eet gedeelte

heerlijke grote keuken met eiland

heerlijke grote keuken met eiland

mud room

mud room

bonus room

bonus room

was hok

was hok

master

master

master bad

master bad

logeer1

logeer1

logeer

logeer

voorlopig zo, de basement

voorlopig zo, de basement

Posted in Uncategorized | 2 Comments

Het deck

Mark had al een plan. Hout gehaald in wel 4 keer op en neer rijden met de VAN. Uitladen ging spontaan met de hulp van Gerry onze over buren!  Hulp gekregen van René Griekspoor met het uitlijnen en veel meer. Maar mark en ik hebben  de eerste zware klus geklaard: het boren van 6 gaten m,et een twee mans schroef. heel zwaar als je ineens klei omhoog moet krijgen. Die schroef draaide zich helemaal vast in de klei…. geen reverse knop dus moesten we het ding uitgraven! Eindelijk hadden we 6 gaten, ‘s avonds met René alles uitgelijnd en de volgende dag mark en ik cement mengen en storten. Wel 500 kilo verwerkt! Ik kan wel als bouwvakker aan de slag! 🙂 Zo en een spierpijn dat we hadden van die schroef en het mengen! hihi. Maar het eind resultaat mag er zijn. Nu nog een privacy scherm en een trap. Vrijdag wordt er gras gelegd! Dan rest ons alleen de schuttingen nog. Eerst de buren mee krijgen want er is al weer wat veranderd in de communicatie…… Hier een impressie van de bouw van ons deck.

schroef zit vast

schroef zit vast

pfff uit gegraven

pfff uit gegraven

6 gaten

6 gaten

uitlijnen

uitlijnen

cement mengen

cement mengen

alles staat nog recht

alles staat nog recht

de eerste planken

de eerste planken

deck planken

deck planken

bijna af

bijna af

Yes! picknick tafel erop, dan kan er gras gelegd worden

Yes! picknick tafel erop, dan kan er gras gelegd worden

Onze over buren Carla en Gerry. Helass verhuizen zij ein juni naar een andere buurt. We;l in Airdrie. Leuke mensen trouwens! Hier het deck ingewijd!

Onze over buren Carla en Gerry. Helaas verhuizen zij eind juni naar een andere buurt. Wel in Airdrie. Leuke mensen trouwens! Hier het deck ingewijd!

En het is heerlijk! we hebben de deur lekker open en Maart pakt haar plekje op het dek. Het is echt genieten!

Posted in Baywater, Tuin | Tagged | Leave a comment

Eindelijk verhuisd

Twee weken voordat we de sleutel kregen van het nieuwe huis waren wij er al helemaal klaar voor. We hadden een pre “walk-through” door het huis gedaan met een meneer die alle euvels en krasjes opschreef, die dan hersteld werden voordat wij de sleutel kregen. Inmiddels hadden wij ook 8 bomen gekocht om in de tuin te planten. We dachten dat we die gelijk wel konden planten, toen bleek dat we nog niet in de tuin mochten werken vanwege verzekeringszaken. Liability, verantwoordelijkheden als er wat gebeurd zou het dan hun fout zijn of zoiets… Zo jammer want 8 gaten graven is best een klus.

Eindelijk was het dan zover. Donderdag alle keukenspullen in gepakt en ook gelijkt de kastjes schoongemaakt. Vrijdag ochtend om 8 uur kregen we nog een uitleg en korte rondleiding wat nog moest gebeuren en toen was het van ons!

We haalden Mara er gelijk bij natuurlijk en brachten alle dozen van de keuken en de pantry naar de Drive (nieuwe huis). Ik bleef in uitpakken en alles een plekje geven. Het huis was enigzins schoongemaakt maar niet tot in de puntjes. Bovenop de kastjes was het nog zanderig en in de kastjes ook. Maar wat een ruimte! Ook in de pantry, wat een luxe! Om 15 uur kwamen Kevin en Janice ons helpen en rond 18 uur kwamen de buren van de Crescent ( oude huis) ons verrassen met dinner. Worstjes, broodjes, salade en drankjes! Het was super gezellig en leuk hen het nieuwe huis te laten zien. Mark en Kevin hadden ons bed al deze kant op gebracht en konden we gelijk al slapen in de grote master bedroom 🙂  Zonder gordijnen want die waren nog niet gebracht helaas. De bestelling zou 3-5 weken duren en dit is week 4… Hopelijk niet op zijn Canadees dat het 6 weken gaat duren… Je weet hier maar nooit wat dat betreft.

Zaterdag kwamen de hulp troepen. Klaas (Margreet kwam later), René en Annabel, Leon en Irma en wat later in de ochtend Janice en Kevin. Het was een flinke klus want tja we hadden iets meer spullen dan de eerste verhuizing. Mark in de Crescent om het huis leeg te maken en ik in de Drive om iedereen te sturen en ook zelf dozen weg te zetten.  Zo hadden we een goede dag en was het even rond 13 uur gedaan. Na een koffie break bleef iedereen ook lunchen. Ik had genoeg gehaald. Het was echt gezellig iedereen rond het grote keuken eiland, dat is echt de spil van het huis waar iedereen blijft hangen. Leon en Mark hingen later de overgordijnen op in de slaapkamer. Dat slaapt toch fijner. Met Irma en Leon hebben we ‘s avonds nog de hockey wedstrijd gekeken, spannend en Calgary won! Dus ze mogen door.

Zondag de laatste dozen uitgepakt die we direct nodig hadden. Verder staan er nog 17 dozen van mij in de basement vol met studie en foto boeken. Mark gaat in één van de kamertjes zijn bureau weer in elkaar zetten. Alle dozen voor hem staan daar nog onuitgepakt. In de bonus kamer staan de twee grote stoelen, een klein kastje en de tv moet daar nog aan de muur. In de huiskamer hebben we de hoek bank in twee stukken zodat het beter uitkomt. Het huis voelt zo heerlijk aan! Mark heeft ook de bomen in de tuin geplant. Gelijk kennis gemaakt met de buren want het plan blijkt om gezamenlijk hout te kopen voor de schuttingen. Het weer zit mee, prachtig! En het is niet eens zo warm in huis omdat de zon hoog staat en maar een gedeelte naar binnen schijnt. 🙂 Ondertussen bedenken we ook waar we wat willen hangen.

Ik had enorme pijn in mijn kuiten waarschijnlijk van alle trappen lopen en Mark had het in zijn rug. Nou ik hoop dat onze hulpmensen beter in hun vel zitten.

Rest ons nog om de garage aan kant te maken zodat er twee auto’s in kunnen voordat het hagel seizoen begint. Mark zijn meubel in elkaar, mijn kast in elkaar ( kan ik de dozen uitpakken) en het schoonmaken van het oude huis. Gelukkig hebben daar nog tot vrijdag de tijd.

Posted in verhuizen | Tagged | Leave a comment

Nieuwe adres

Mocht iemand nog ons nieuw adres willen weten en je hebt nog geen berichtje van mij gehad, laat het hier dan even weten. 🙂

Posted in Uncategorized | Leave a comment

27 Maart 2012 onze emigratie datum

Het is 3 jaar geleden dat we in het vliegtuig stapten naar Canada. Wat is de tijd gevlogen!

Elk jaar kijk ik even terug wat er allemaal is gebeurd. We zijn na twee jaar voor het eerst terug geweest naar Nederland en wat hecht ik ineens aan Nederlandse dingen: de bloemen, de vroege lente, de boeren dingen zoals klompen, koeien en de boerinnen theedoeken! Ja je mag lachen,  maar ik vind het nu super leuk!

Ik kreeg een echte baan op de IC en sinds een maand is het een vast contract. Mark had een baan, is deze nu kwijt sinds 2 weken. Gelukkig broeien er voor hem mogelijkheden op een hele leuke plek. Ik hoop zo dat het door gaat voor hem! Dan horen jullie meer.

We hebben de basement laten ontwikkelen en hebben een gezellige hoek gemaakt in de kamer met Barnwood, een schouw en de oude stoof. Leuke buren etc….En ineens is dit huis verkocht en verhuizen we binnenkort naar een single family, double garage huis om de hoek! Daar zijn we wel van plan om een langere tijd te wonen. Dat huis voelt zo blij en ruim aan. De papieren romslomp is wel even anders dan in Nederland, ook gebruik van notaris/advocaat. En we merken helaas dat men hier weer niet efficiënt werkt en dat dat ons geduld en vriendelijkheid heel erg op de proef stelt.

We hebben bezoek gehad van vrienden en familie eigenlijk elk jaar is er wel iemand langs geweest om koffie te drinken of te logeren. Onze vrienden club hier is niet veel meer uitgebreid maar wel hechter geworden. De Hadelkampjes blijven natuurlijk altijd in ons hart. Onze vriendschap met janice en Kevin is vooral gegroeid. Heerlijk dat Annabel en René erbij zijn gekomen. Als alles goed gaat kunnen zij weer een jaar blijven op een Young Professional visum en ondertussen loopt hun PR.

We hebben een heerlijke winter gehad, helemaal niet koud. Eigenlijk iets te weinig sneeuw voor t goede.

Verdrietig was dat Henny, Marks moeder plots overleed. Fijn om te weten dat Kees zijn leven heeft opgepakt en het gelukkig naar omstandigheden , goed met hem gaat.

Maartje onze woef gaat langzaam slechter…ze heeft veel last van haar linker achter- en rechter voor poot. Ze zakt er regelmatig doorheen. Een periode is ze toch wel minder actief en vrolijk geweest. Nu het weer zo lekker is zien we haar weer opfleuren en geniet ze op het gras door over haar bal te rollebollen en gewoon te bakken in de zon!

Op naar het volgende jaar! Genoeg projecten in het nieuwe huis om te volbrengen en natuurlijk zijn er altijd diverse andere wensen. Maar eerst een baan voor Mark dan kunnen we weer verder kijken 🙂

 

Posted in anniversary, immigratie | 2 Comments